skip to Main Content

OneHealth skup u Zenici 04.11. jedini ovakav skup u jugoistočnoj i centralnoj Evropi

One Health day – Dan “jednog zdravlja” u Zenici, 4. novembra, prema podacima globalne svjetske platforme OneHealth, jedini je “OneHealth” događaj u ovom dijelu Evrope.

Prema podacima koje ova platforma koja okuplja stručnjake iz svih krajeva svijeta, tokom novembra širom planete, od južne Amerike do Australije biće održano 64 skupa na temu “Jednog zdravlja”, i to na lokalnom, regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou.

Skup u hotelu “Zenica” u Zenici, koji će biti održan na nacionalnom/državnom nivou, u organizaciji Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica biće jedini takav na području centralne i jugoistočne Evrope, a “najbliži” zeničkom skupu, su skupovi u Kocaeliju (Turska), Berlinu (Njemačka) i Tervurenu (Belgija).

Na skupu u Zenici, uz nekoliko odabranih tema i predavača, po prvi put će se javnosti predstaviti i “OneHealth” bh. udruženje, koje okuplja stručnjake raznih profila, koji su se posebno edukovali na mastar studiju “Jednog zdravlja”, a po struci su ljekari,veterinari, pravnici, ekonomisti, sanitarni inžinjeri…

Institut za zdravlje i sigurnost hrane je bh. ali i regionalni lider u provođenju ovog koncepta, koji podrazumjeva sistematičan i jedinstven pristup očuvanju zdravlja čovjeka, kroz brigu o zdravlju bilja, životinja i čovjeka, koje su neodvojive jedna od druge.

Dobrodošli u Zenicu 4. novembra. Više o skupu NA OVOM LINKU.

Back To Top