skip to Main Content

Završen proces prijavljivanja za besplatno ultrazvučno mjerenje gustoće kostiju i procjenu rizika od osteoporoze uz pregled ljekara

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica u saradnji sa Apotekom Pharmacia će povodom Svjetskog dana osteoporoze provesti javnozdravstvenu akciju, čiji će cilj biti podizanje svijesti u prevenciji, dijagnozi i liječenju osteoporoze.

Osteoporoza je hronična bolest koštanog sistema koja nastaje zbog gubitka koštane mase i smanjenja mineralne koštane gustine, odnosno poremećaja u građi koštanog tkiva. Posljedično nastaje razrijeđenost i krhkost kostiju sa povećanom sklonošću prijelomima koji se najčešće dešavaju na pršljenovima kičmenog stuba, ruku ili kuka.

U prostorijama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (4. sprat zgrade Poliklinike, kod stadiona Bilino Polje) građanima će biti omogućeno besplatno ultrazvučno mjerenje gustoće kostiju i procjenu rizika od osteoporoze uz pregled ljekara.

Ova javno zdravstvena akcija će trajati tri dana, u srijedu 19., četvrtak 20. i petak 21. oktobra, uz najavu.

OBAVJEŠTAVAMO GRAĐANE ZENICE I ZDK DA JE POPUNJEN BROJ / KAPACITET ZA PREGLED I MJERENJE, TE DA SE PRIJAVE VIŠE NE PRIMAJU (UTORAK, 08.30)

Pomozite sebi, informišite se, ali i nama u boljoj prevenciji bolesti tako što ćete dodatno odvojiti nekoliko trenutaka svog vremena  i popuniti ONLINE ANKETU na ovom LINKU

Back To Top