skip to Main Content

Zahvalnice INZ-u za pomoć u sprečavanju pandemije iz AMZ-a i ZIKO-a

Rukovodilac Službe za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju (DDD) Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) Admir Gluhić primio je danas u ime INZ-a Zahvalnicu kompanije ArcelorMittal Zenica (AMZ) za ostvarenu saradnju i podršku u stvaranju sigurnih uslova na radu.

Na ceremoniji u kompaniji Gluhiću je Zahvalnicu uručio generalni direktor kompanije (CEO) Nikhil Mehta. Podsjećamo, od prvog dana prijetnje pandemije novog koronavirusa Covid-19 kompanija ArcelorMittal je poduzela maksimalne mjere zaštite svih svojih radnika, ali i svih osoba koje dolaze u Kompaniju.

Uz obaveznu i temeljitu dezinfekciju prostora, vozila i osoba uvedene su i mjere fizičke distance u organiziranom prijevozu, kao i sve druge preporuke dobijene od stručnjaka INZ, sa kojima Mittal sarađuje godinama na više polja. Dvadesetčetverosatni angažman stručnjaka i zaposlenika INZ-a prepoznat je i u Departmentu zdravlje i zaštita, a kulminirao je današnjom Zahvalnicom.

Osim iz AMZ, ovih dana svojevrsnu zahvalnicu za učinjeno dobili smo od uprave zavidovićke kompanije ZIKO. Njen prvi čovjek Ismet Mujanović se zahvalio na svim mjerama i postupcima koje je INz proveo u proteklom periodu, te zatražio dodatne informacije i postupke za sigurnost svih svojih zaposlenika, što ukazuje na ozbiljnost pristupa i ove kompanije.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je i dalje na raspolaganju svim pravnim subjektima, institucijama, organizacijama kako u Zeničko-dobojskom, tako i u drugim kantonima Federacije, kada su u pitanju stručni savjeti, pružanje direktne pomoći i angažmana u svim uvjetima, a sve u cilju zaustavljanja pandemije, te provođenja sigurnosnih mjera zaštite građana.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Back To Top