skip to Main Content

Za žene u dobi od 30 do 60 godina: Odvoji vrijeme za sebe, prijavi se u projekat “Želim biti zdrava!”

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, uz pomoć i saradnju stručnjaka iz oblasti nutricionizma, tjelovježbe i zdravlja, povodom Svjetskog dana zdravlja, pokreće projekat pod nazivom „Želim biti zdrava“ namijenjen ženama u dobi od 30 do 60 godina.

Odvoji vrijeme za sebe, prijavi se u projekat
Želim biti zdrava!

S radošću vas obavještavamo da Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizuje još jedan projekat povodom Svjetskog dana zdravlja i Dana žena, pod nazivom ŽELIM BITI ZDRAVA!

Javno-zdravstveni projekat “Želim biti zdrava” provodit će se tokom mjeseca marta i aprila. Kroz projekat “Želim biti zdrava” želimo ženama poslati poruku da vodeći brigu o drugima ne zapostavljaju sebe te da redovito vode brigu o sebi, kako o fizičkom izgledu, tako i o zdravlju.

U projektu “Želim biti zdrava”, detaljno ćemo se baviti zdravljem žene i prevenciji bolesti koje se javljaju u ženskoj populaciji: karcinomom dojke, jajnika i grlića maternice. Voditi brigu o svom intimnom zdravlju, iznimno je važno i zbog reproduktivnog zdravlja žena.

Cilj projekta je da nakon što naše učesnice unaprijede svoje zdravlje, stečeno znanje otvoreno šire dalje svojim majkama, kćerkama, prijateljicama,…

Učesnice projekta bit će u mogućnosti proći edukaciju, savjetovanje i detaljnu nutricionističku obradu te dobiti individualni plan prehrane i plan fizičke aktivnosti, kojeg će se pridržavati narednih mjesec dana.

O važnosti prevencije, učestalosti pojave raka dojke, jajnika i grlića maternice, metodama prevencije te važnosti pravilne prehrane i redovne fizičke aktivnosti, ali i o brojnim drugim pitanjima tokom projekta govorit će stručnjaci koji su uključeni u ovaj projekat.

Ako si žena od 30 do 60 godina i želiš usvojiti zdrave životne navike
Ako si spremna biti fizički aktivna
Ako si spremna odvojiti vrijeme za sebe
Ako želiš saznati više o prevenciji bolesti kod žena
Ako si spremna promijeniti svoje prehrambene navike

Poštovane dame,

Institut za zdravlje i sigurnost hrane vas obavještava da je ZAVRŠEN period prijavljivanja za projekt “Želim biti zdrava”. (srijeda, 04.03. 15 h)

Za manje od 24 sata zaprimili smo desetostruko više prijava od predviđenog i mogućeg broja učesnica (30), te će stručni tim INZ sada pristupiti odabiru, u saradnji sa najavljenim stručnjacima koji će biti dio projekta.

Spisak odabranih će biti objavljen u petak, a osobe koje ne budu odabrane ovaj put pozivamo da prate našu web stranicu inz.ba i našu Facebook stranicu, te učestvuju u drugim projektima, koje pripremamo.

Vaš INZ.

Napomena: Popunjavanjem i slanjem podataka prihvatate da ćete se tokom trajanja zdravstveno – promotivne kampanje strogo pridržavati savjeta nutricioniste, fitness trenera, doktora i drugih stručnih lica Instituta, te u skladu s tim ishranu i fizičke aktivnosti u potpunosti prilagoditi i uskladiti sa uslovima iz projekta i biti redovno prisutni na predavanjima.

– U projektu „Želim biti zdrava“ ne mogu učestvovati žene koje su već učestvovale u nekim od naših prethodnih projekata
– U projektu „Želim biti zdrava“ ne mogu učestvovati uposlenice Instituta za zdravlje i sigurnost hrane
– U projektu „Želim biti zdrava“ ne mogu učestvovati žene mlađe od 30 godina, kao ni žene starije od 60 godina

Back To Top