skip to Main Content

Za najmlađe Zeničane: Škola “Zdravo i sigurno ljeto” uokviru Škole plivanja

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) je, proteklih nekoliko sedmica, u saradnji sa Sportskim društvom Winner Zenica, organizovao svojevrsnu “školu unutar škole”, za najmlađe Zeničane.

Za sve polaznike škole plivanja, koju je na Gradskim bazenima u Zenici organizovalo društvo “Winner”, INZ je priredio zanimljivu školu ,,Zdravo i sigurno ljeto”, koja se sastojala od više dijelova.

-U sklopu ove škole održane su interaktivne radionice na temu “Oralno zdravlje”, “Zaštita od sunca”, “Zdrava ishrana”, a najmlađi su se, na njima prihvatljiv i zanimljiv način, edukovali o hidrataciji. Svi polaznici su se nakon treninga plivanja, mogli osvježiti sa vodom i svježim voćem, ali I sa trimom INZ-a crtati, vježbati, ali uz zabavu prije svega sticati znanje koje će im biti korisno, ističe dr. spec. Elma Kuduzović, rukovoditeljica Odjeljenja za promociju zdravlja INZ.

Svoj doprinos radionicama INZ-a dao je i Crveni križ Grada Zenica, koji je educirao malene polaznike o prvoj pomoći, naravno na način primjeren njihovom uzrastu.

Svaki polaznik je dobio na poklon zaštitnu kremu, koja će ih do kraja ljeta štititi od negativnog utjecaja sunca, te diplomu za završenu “malu školu”.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Back To Top