skip to Main Content

Webinari: Povećanje sigurnosti u školama

Služba za školsku higijenu INZ-a organizuje webinar pod nazivom “POVEĆANJE SIGURNOSTI U ŠKOLAMA”. Webinar je namijenjen za pedagoge svih osnovnih i srednji škola na području ZDK. Održat će se 08.06.2023. u 17:00.

INZ već dugi niz godina radi na povećanju sigurnosti u školama kroz razne programe poput edukacija iz prve pomoći na učenike i nastavnike, radionica o vršnjačkom i drugim oblicima nasilja, o odgovornosti djece i mladih za vlastite postupke itd.

Sve navedeno provodi se u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Upravom policije MUP-a ZDK, Zavodom za bolesti ovisnosti ZDK, Crvenim križem, Bosanskim narodnim pozorištem Zenica i nizom drugih “partnera u zdravlju”.

Povod za organizaciju webinara jeste aktuelna situacija u susjednoj Republici Srbiji, ali i općenita percepcija građana o sigurnosti u BiH i okruženju. INZ sa svojim partnerima želi dati doprinos u osnaživanju škola, a posebno školskih pedagoga u njihovom svakodnevnom radu.

Učesnici webinara su:
doc. dr. sc. Nino Hasanica, Služba za školsku higijenu Instituta,
Mr. sc. Mirsada Čajlaković, Pedagoški zavod Zenica,
Lejla Ekinović, inspektorica u Odjelu za edukaciju Uprave policije MUP-a ZDK,
dr. sc. Nermana Mujčinović, dipl. psiholog, Zavod za bolesti ovisnosti ZDK,
Esmin Brodlija, dipl. psiholog i psihoterapeut, Centar za mentalno zdravlje Doma zdravlja Kakanj.

Iz INZ-a poručuju da će ovaj webinar poslužiti kao uvertira za dalji pojačani rad na programu povećanja sigurnosti u školama sa ciljem postizanja što boljih sistemskih rješenja.

Back To Top