skip to Main Content

VIDEO+FOTO: Obilježen Svjetski dan oralnog zdravlja

Dvadeseti mart se obilježava kao Svjetski dan oralnog zdravlja.

Tim povodom studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici i članovi Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini (BoHeMSA) lokalnog komiteta Zenica (LC Zenica), u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane su u Osnovnoj školi „Musa Ćazim Ćatić“ u Zenici održali predavanje i radionicu za učenike prvih razreda.

Tema radionice je bila „Oralno zdravlje u školskoj dobi“. Svrha obilježavanja ovog značajnog datuma je promocija važnosti oralne higijene, naročito kod djece i mlađih životnih skupina kada je neophodno na ispravan način naučiti pravilno provođenje oralne higijene i razviti svijest o važnosti iste za cjelokupno zdravlje organizma.

Osim toga, cilj je podstaknuti stomatologe da se priključe realizaciji i promociji ovakavih kampanja kroz omogućavanje besplatnih pregleda za djecu, kako bi se redovnim posjećivanjem stomatologa otklonio strah od stomatološkog pregleda u dječijoj dobi.

Također, djeca bi se kroz takve preglede upoznala sa stomatološkom ordinacijom, te aparatima, uređajima i opremom u stomatološkoj ambulanti.

Kroz foto galeriju pogledajte dio aktivnosti.

Back To Top