skip to Main Content

VIDEO+FOTO: Četiri godine Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Zaposlenici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica održali su danas kratki informativni sastanak i upriličili ispraćaj troje svojih zaposlenika, Suvade Huskić, Mirsade Mujkić i Zahedina Avdagića, koji su u protekloj godini otišli u zasluženu mirovinu.

Bez mnogo pompe i ceremonije, pri kraju radnog dana, direktor Instituta Senad Huseinagić prisjetio se najznačajnijih rezultata i postignutih ciljeva u protekloj godini, ali predstavio i poneke od planova razvoja.

– Proteklih mjeseci Institut je bio suorganizator međunarodnih naučnih skupova, konferencija i događaja, zaposlenici instituta su imali na desetine radova, učešća u konferencijama, kongresima, naše ime se pominjalo u Beču, Ohridu, Opatiji, Novom Sadu, Zagrebu, Podgorici….Sve to je rezultat našeg rada. Nemoguće je nabrojati u kojim sve projektima, aktivnostima i poslovima su trenutno timovi INZ-a. sarađujemo sa nadležnim u obrazovanju, zdravstvu, poljoprivredi, policiji, referentni smo za tužilaštvo, za državne i inspekcijske organe, vjeruju nam privatni poduzetnici. Mnogima od nas, zaposlenika, ovo su skoro nevidljive stvari, jer smo okupirani dnevnim obavezama i zadacima, ali odjek i komentari koji sve češće i više dolaze do nas iz svih krajeva Bih i regiona govore da radimo pravu stvar, istakao je između ostalog direktor Huseinagić.

Sastanku zaposlenika prisustvovali su predstavnici ministarstava zdravstva i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi ZDK, te članovi Upravnog odbora INZ-a, nakon čega su se razgovori i druženja nastavili uz zajednički ručak.

Malo više o nama možete pročitati NA OVOM LINKU. 

Pogledajte 16-minutni video slideshow koji prikazuje neke od zanimljivih detalja terena, akcija, promocija, kongresa i skupova koje je organizirao INZ ili je u njima učestvovao.

Back To Top