skip to Main Content

VIDEO+AUDIO: O Međunarodnom danu sigurnosti hrane u programima Radija Federacije i TV Sarajevo

Magistar upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane i Quality manager (QM) u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) Zenica Benjamin Čaušević autor je članka povodom Međunarodnog dana sigurnosti hrane 7.juna, kojeg smo objavili NA OVOM LINKU. 

Osim u pedesetak medija i portala širom BiH i regiona, Čaušević je gostovao danas u programu nekoliko RTV kuća. Izdvajamo Otvoreni program i Dnevnik Radija Federacije i video javljanje u program TV Sarajevo.

Drugu godinu zaredom, 7. juna širom planete se obilježava Svjetski dan sigurnosti hrane (WFSD – World Food Safety Day), kojim se ukazuje na bezbroj prednosti sigurne i zdrave hrane, nakon što je u decembru 2018. godine Generalna skupštine Ujedinjenih nacija (UN) usvojila Rezoluciju o proglašenju Svjetskog dana, ovo pitanje dobija sve više na značaju, ističu iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

“Svaki deseti stanovnik Zemlje imao je ili ima problema sa kvalitetom i zdravljem hrane, odnosno se razbolio uslijed nesigurne ili kontaminirane hrane. Sigurna i zdrava hrana je neophodna za promicanje zdravlja i okončanje gladi. Dva od sedamnaest ciljeva Agende za održivi razvoj 2030. godine”, ističe Čaušević.

Poslušajte gostovanje u Otvorenom programu Radija Federacije.

Radio Federacije – Otvoreni program – Benjamin Čaušević

Međunarodni dan sigurnosti hrane u programu Radija FBIH – sagovornik u Otvorenom programu i gostovanje u Dnevniku Radija FBIH – Benjamin Čaušević

Gepostet von Institut za zdravlje i sigurnost hrane am Sonntag, 7. Juni 2020

NA OVOM LINKU možete poslušati Vijesti u 17 Radija Federacije, centralne informativne emisije ovog radija, u kojem je, također, Čaušević bio sagovornik.

TVSA – Svjetski dan sigurnosti hrane

Televizija Sarajevo – tvsa.ba je danas prigodnim prilogom u centralnoj informativnoj emisiji DNEVNIK dala značaj Međunarodnom danu sigurnosti hrane – naš Benjamin Čaušević bio je sagovornik u prilogu – pogledajte Institut za zdravlje i sigurnost hrane Senad Huseinagic

Gepostet von Institut za zdravlje i sigurnost hrane am Sonntag, 7. Juni 2020

Back To Top