skip to Main Content

VIDEO+AUDIO: Gostovanja u programima Radija Zenit, Običnog radija Mostar i Radija FBiH

Nastavljaju se redovna uključenja zvaničnika INZ-a u programe radio i TV stanica širom BiH. Direktor prim. dr. Huseinagić je bio gost podcasta – live video streaming servisa zeničkog radija Zenit, QM INZ-a Benjamin Čaušević je bio gost tematske emisije Covid-19 Radija Federacije, a na mostarskom Običnom radiju gostovao je dr. Nino Hasanica.  Sva tri gostovanja prenosimo na našoj stranici u nastavku:

U sklopu Jutarnjeg programa radija ZENIT gost putem audio/video linka bio je Senad Huseinagić, direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.  Huseinagić je i član Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona za praćenje novog koronavirusa, pa su se slušatelji i gledatelji mogli iz prve ruke informisati o trenutnoj situaciji na području ZDK. U Zeničko-dobojskom kantonu je do sada testirano preko 800 građana, od toga pozitivno 97, a pod nadzorom je oko 3000 građana.

Direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane govorio je i o tome kada možemo očekivati da Zeničko-dobojski kanton počne raditi testiranje na koronavirus i da po ovom pitanju ne zavisimo od Sarajeva te o spekulacijama vezano za testove na koronavirus i njihovoj tačnosti. Pojedini građani su protiv represivnih mjera koje su uvedene u našoj zemlji, a Huseinagić je kazao da ovakve kakve su, dosta su pomogle da se ne uruši zdravstveni sistem, što se desilo i bogatijim i bolje organizovanijim državama od BiH. U nastavku pogledajte kompletno gostovanje.

Gepostet von RADIO ZENIT am Sonntag, 19. April 2020

U  „Vijestima plus“ mostarski OBIČNI RADIO ugostio je dr. Ninu Hasanicu, člana kriznog Operativnog štaba za zdravstveno-odgojne aktivnosti INZ s kojim su razgovarali na temu zaštite od koronavirusa. Poslušajte gostovanje:

Radio Federacije svakog dana emitira specijalnu emisiju COVID-19  – ovaj put gost emisije bio je magistar upravljanja kvalitetom i sigurnosti hrane i Quality manager (QM) u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Benjamin Čaušević. Tema Covid-19 i hrana, načini prenošenja i obrada hrane.

Specijalna emisija: COVID-19; 13.04.2020. KLIKNI OVDJE DA POSLUŠAŠ.

Back To Top