skip to Main Content

VIDEO x10: INZ prisutan na BH. televizijama – BHT1, FTV, N1, TVSA….

Sedmica iza nas je bogata prisustvom aktivnosti i zaposlenika Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica u medijima u Bosni i Hercegovini. Pogledajmo neke od zabilježenih video priloga, dok ostale možete vidjeti u sekciji VIDEO na našoj Facebook stranici ili na našem zvaničnom Youtube INZ kanalu.

Proteklog vikenda Javni servis Radio-televizija Bosne i Hercegovine je u programu BHT1 prvi put emitirala kratki promotivni spot INZ-a na temu potrebe imunizacije stanovništva.

Gost urednice Alme Dautbegović – Voloder u programu Novi dan na N1 BiH televiziji bila je dr.spec. Elma Kuduzović, koja je najavila međunarodnu konferenciju o značaju mamografskih pregleda.

O ovoj konferenciji su izvjestili prilozima i programi FTV-a i BHT1


Pojedinačne izjave aktera konferencije, te dio atmosfere sa skupa su dostupnim u pojedinačnim video prilozima na našem YOUTUBE INZ KANALU NA OVOM LINKU.

Dr.spec. Kuduzović je u programu Sarajevsko jutro Televizije Kantona Sarajevo TVSA govorila o značaju “Plavog novembra” odnosno jačanja svjesnosti samopregleda zdravlja muškaraca – gostovanje pogledajte u nastavku

Dr. Alis Kozica, epidemiolog Službe za epidemiologiju i ekologiju INZ-a gostovao je u programu N1 na temu “treće booster doze” i aktuelne epidemiološke situacije. Video pogledajte u nastavku

NewsMax Adria produkcija za potrebe NOVA BH televizije je priredila prilog snimljen u Kaknju, koji govori o jednoj od mnogobrojnih aktivnosti Službe za školsku higijenu INZ,a  tiče se preventivnih pregleda učenika osnovnih škola. Pogledajte prilog

Dr.spec. Kuduzović je i u programu BHT1 govorila o značaju “Plavog novembra”, a emisiji “Jutro za sve” ove televizije je emitovan i novi prilog o projektu preventivnih mamografskih pregleda.


Veoma aktivnu radnu sedmicu na polju medijske prisutnosti zaokružuje gostovanje načelnice Službe za promociju zdravlja i kvalitet u zdravstvu prim.dr. Selvedine Sarajlić-Spahić, koja je danas (utorak) gostovala u programu Televizije Sarajevo. Tema je bila projekt INZ-a i partnera – besplatni mamografski pregledi za sve žene u ZDK.

Prilozi o našim aktivnostima emitirani su i na regionalnim i lokalnim TV stanicama u cijeloj BIH, kao i web portalima.

VAŠ INZ

PRATITE NAS NA FACEBOOKU

I NAŠ KANAL NA YOUTUBE

Back To Top