skip to Main Content

VIDEO: Tarik Filipović u kampanji Instituta za zdravlje Zenica

Tarik Filipović, poznati bosansko-hercegovački glumac i TV voditelj sa zagrebačkom adresom stanovanja, najnovija je poznata javna ličnost koja se priključila zdravstvenim kampanjama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Tarikova poruka

-Karcinom dojke je kuga današnjeg vremena među ženskom populacijom. Zato svim srcem podržama akciju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica. Potrebno je odvojiti malo vremena za pregled, da bi se puno vremena živjelo u zdravlju, sa osmijehom na licu. Izaberite zdravlje, rekao je Tarik u video poruci koju je snimio za kampanju besplatnih mamografskih pregleda, koje Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) provodi sa partnerima, Zavodom zdravstvenog osiguranja i Ministarstvom zdravstva, te zdravstvenim ustanovama u Zeničko-dobojskom kantonu.

Tarik je rođen u Zenici, prve glumačke nastupe je imao kao član Dječije scene Bosanskog narodnog pozorišta. Nakon što je završio zagrebačku Akademiji za pozorište, film i televiziju, glumio je u više od 800 pozorišnih predstava, desetinama TV serija, filmova, a posebno je popularan kao voditelj TV emisija kao što su „Satirikon“ i „Skrivena kamera“, te kvizova, poput „Milijunaša“, „Potjere“ i „1 protiv 100“.

Publika u regionu ga trenutno gleda u popularnoj humorističnoj seriji “Konak kod Hilmije”, čije nastavke snima u Sarajevu, a ostvario je niz uloga u serijama “Crno-bijeli svijet”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Bitange i princeze”, “Naša mala klinika”, “Smogovci”, te filmovima “Dobro uštimani mrtvaci”, “Go West”, “Dva igrača s klupe” i “Iza neprijateljskih linija” (Behind Enemy Lines).

Poznate ličnosti u zdravstvenim kampanjama

Uokviru kampanje INZ-a kojom se pozivaju stanovnice Zeničko-dobojskog kantona koje imaju 50 ili više godina, podršku svojim video porukama su već dali crnogorski pop pjevač Sergej Ćetković, hrvatska glumica Marija Omaljev i bh.manekenka Amra Silajdžić Džeko.

Ranijim zdravstvenim kampanjama INZ-a rado su se odazvale mnoge poznate ličnosti, poput bh. nogometnih reprezentativaca Edina Džeke, Miralema Pjanića i Asmira Begovića, Naide Ćatić i Nevena Tunjića iz benda „Divanhana“, TV voditelja Sabine Sidro i Senada Hadžifejzovića, srbijanske pop pjevačice Jelene Tomašević, te bh. glumica, Zeničanki Snežane Vidović, Fakete Salihbegović Avdagić i Sabine Kulenović.

Podsjećamo – cilj akcije besplatnih mamografskih pregleda je da svaka žena starosti 50 ili više godina obavi u planiranom intervalu besplatan mamografski preventivni pregled. Bitno je znati – većina slučajeva razvijenih malignoma završi smrtnim ishodom, dok pregledima koji znače mogućnost otkrivanja u najranijoj fazi promjene dojke izlječenje je gotovo stopostotno.

Rezervacija termina za besplatni pregled

Besplatni preventivni pregledi se mogu, uz predočenje ovjerene zdravstvene knjižice, obaviti u privatnoj zdravstvenoj ustanovi “Medicom” Zenica, Domu zdravlja Maglaj, Poliklinici “Sunce” Zenica, Domu zdravlja Kakanj, Kantonalnoj bolnici Zenica, Općoj bolnici Tešanj, Domu zdravlja sa stacionarom Žepče, Domu zdravlja u Zavidovićima, te Domu zdravlja Olovo.

Kontakt brojevi telefona i adrese za prijavljivanje u ove ustanove nalaze se na internet i Facebook stranici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane www.inz.ba . Iz Instituta poručuju: Ukoliko imate 50 ili više godine, odmah pozovite najbližu medicinsku ustanovu i prijavite se za besplatan pregled – izaberite život, pobijedite strah – obavite mamografski pregled.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Back To Top