skip to Main Content

VIDEO: Huseinagić – Moramo povećati stepen poštivanja individualne i zaštite drugih

Na press-konferenciji Kriznog štaba za praćenje koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) održanoj danas, novinarima su se obratili direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) prim.dr. Senad Huseinagić, ministar zdravstva i predsjednik kriznog štaba ZDK Adnan Jupić, te Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica (KBZ).

– Svako od nas ima pravo da se ne boji za sebe, ali svako od nas je potencijalno pozitivan i moramo biti odgovorni prema drugima. Fizička distanca, a socijalna odgovornost, kazao je direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica Senad Huseinagić.

Napomenuo je da je najvažnije da svi građani budu savjesni.

– Moramo povećati stepen poštivanja individualne i zaštite drugih. Kad govorimo o brojevima, treba ih posmatrati relativno. Imamo veći broj pozitivnih i normalno je da mora biti više umrlih. Govorim podatke za cijelu Federaciju, u prvih 70 dana epidemije u prosjeku smo imali 15 pozitivnih slučajeva, a smrtnost je bila 3,7 posto. U zadnjih 60 dana, nakon što je ukinuto stanje prirodne nesreće, prosječno dnevno smo imali 70 novih slučajeva a smrtnost je 1,7 posto, manja nego što je bila ranije – rekao je Huseinagić.

Pogledajte izjavu dr. Huseinagića:

Izjava direktora INZ prim.dr. Senada Huseinagića

Više na https://inz.ba/video-huseinagic-moramo-povecati-stepen-postivanja-individualne-i-zastite-drugih/

Gepostet von Institut za zdravlje i sigurnost hrane am Freitag, 24. Juli 2020

Foto: D. Jurišić (Dnevni avaz), Video: ZDK.ba

Back To Top