skip to Main Content

Umjetnošću protiv raka grlića maternice

U sklopu obilježavanja Evropske sedmice prevencije raka grlića maternice (25.-31.01.), studenti pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici u saradnji sa upravom fakulteta, Institutom za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) Zenica i Muzejom Grada Zenice, organizuju zdravstveno-umjetnički performans – izložbu pod nazivom “Umjetnošću protiv raka grlića maternice”.

Ciljna skupina su učenice trećeg i četvrtog razreda srednjih škola sa područja Grada Zenice. Izložba se održava u posljednjoj sedmici januara u prostorijama Muzeja Grada Zenice. Svakog dana od 16 sati izložba će biti postavljena za po dvije grupe učenica (po dvije srednje škole) u dva termina, i trajat će 45 minuta po grupi za učenice planiranih deset srednjih škola. Raspored i broj su uslovljeni aktuelnim epidemiološkim mjerama u FBiH.

Učenicama će predavanje održati i prof.dr. Dženita Ljuca sa UKC Tuzla i dr. Jasmin Hodžić, a na raspolaganju će biti i  predstavnica studenata – organizatora Belma Jaganjac, dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici Harun Hodžić i predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Elma Kuduzović  i doc. Dr. Nino Hasanica.

 

Back To Top