skip to Main Content

Tuzla: Edukacija potrošača o sigurnosti i kvalitetu hrane na bh. tržištu

Udruženje potrošača „Klub potrošača“ TK uokviru svoje misije edukacije potrošača o njihovim potrošačkim pravima,  organizirao je danas (utorak) u Domu penzionera u Tuzli edukativnu radionicu za žene-penzionerke, članice ovog Udruženja.

Na osnovu ranije uspostavljene saradnje, “Klub potrošača” je pozvao na skup predstavnike Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, pa su skupu u Tuzli prisustvovali direktor INZ Senad Huseinagić, rukovoditelj Veterinarskog zavoda INZ Muhamed Gladan i menadžer za kvalitet INZ Benjamin Čaušević. U ime Instituta prisutnim se obratio i na njihova pitanja odgovarao direktor Huseinagić.

Jedno od prava potrošača po Zakonu o zaštiti potrošača je i „pravo na sigurnost života i zdravlja“, tj. pravo na sigurnu i kvalitetnu hranu. Radionica je održana na poziv Udruženja penzionerki Tuzle i Udruženja žena Tuzle, a u okviru njihovog obilježavanja Svjetskog dana hrane. Cilj organizatora je bio dodatno rasvijetliti probleme kvaliteta i sigurnosti hrane na BH tržištu, uvozne, domaće ali i hrane koju izvozimo.

Back To Top