skip to Main Content

Svjetska sedmica dojenja – Otvorenje prostorija za dojenje u Domu zdravlja Zenica

U okviru kampanje koju je realizovao Zavod za javno zdravstvo Zeničko-dobojskog kantona povodom obilježavanja Svjetske sedmice dojenja sa motom „Najbolji izbor za oboje“ 06.10.2015. godine je u Predškolskom dispanzeru JU Dom zdravlja Zenica s početkom u 10 sati organizovano svečano otvorenje prostorija za dojenje.

Uspješno realizirana kampanja rezultirala je značajnim odzivom privrednih subjekata koji su pružili podršku realizaciji projekta ustupanjem prostora za dojenje unutar svojih objekata koji su označeni sa naljepnicom karakterističnom za brestfiding prostor (prostor za dojenje).

Jedna od aktivnosti realizirane kampanje je puštanje u funkciju prostorija za dojenje u predškolskom dispanzeru Doma zdravlja Zenica.

Svečanom otvorenju prisustvovali su ministar zdravstva, direktorica Doma zdravlja Zenica, predstavnici kompanije CryoSave- partnera projekta, i drugi.

Cilj ove kampanje je podići svijest građanstva o prednostima najboljeg prirodnog načina prehrane, ali i pružiti podršku dojenju za one koji su svjesni njegovog značaja kroz obezbjeđenje adekvatnog prostora za dojenje na mjestima frekventnim za majke.

Podršku projektu, kao Prijatelj projekta pružila je vodeća europska i svjetska porodična banka matičnih ćelija CryoSave.
Ucešće u navedenom projektu je nastavak naseg doprinosa zajednici u kojoj radimo vec 6 godina. Pored opremljenih “Škola za trudnice”, izdatog “Priručnika za trudnoću i porođaj” došli smo do “Sobe za dojenje” još jednog jedinstvenog i vrlo značajnog projekta gdje ćemo majkama omogućiti da nesmetano u intimnom i ugodnom prostoru doje svoje bebe kad god to požele, rekla je Azra Habibija Ražanica, menadžerica za izvršne poslove, marketing i medije CryoSave-a u BiH.

Back To Top