skip to Main Content

Studenti Medicinskog fakulteta UNZE i INZ: Srijeda od 11 do 13 h – Trg Alija Izetbegovića Zenica – “Zenički dani prevencije-Ružičasti oktobar”

Povodom obilježavanja mjeseca oktobra kao mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica će u srijedu 26. oktobra od 11 do 13 sati na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici ponovno realizirati svoj prepoznatljivi projekat “Zenički dani prevencije-Ružičasti oktobar“.

Studenti Medicinskog fakulteta će na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici komunicirati sa građankama naglašavajući važnost obavljanja samopregleda s ciljem pravovremenog otkrivanja i prevencije karcinoma dojke.

U četvrtak na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Zenici će biti održana prigodna edukativna predavanja za studente s posebnim osvrtom na ulogu mladog ljekara u prevenciji karcinoma dojke, psihološke potpore pacijentica, radiološke dijagnostike, terapije i tretmana.

Pozivamo građane i studente koji su u prilici da svojim prisustvom pomognu realizaciju događaja, a i dodatno se informišu o aktuelnim temama.

Back To Top