skip to Main Content

Stručni skup Ljekarske komore ZDK: Covid-19 – Šta smo naučili i naše iskustvo u tretmanu Covid-19 pacijenata

U organizaciji Ljekarske komore Zeničko-dobojskog kantona u Hotelu Zenica održan je stručni sastanak “Covid-19 – Šta smo naučili i naše iskustvo u tretmanu Covid-19 pacijenata”.

Skup je organiziran u skladu sa Odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona i preporukama Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. U njegovom radu mogle učestvovati osobe koje imaju negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48h, potvrdu o prebolovanom COVID-19, potvrdu o završenoj vakcinaciji ili su brzi antigen test mogle uraditi na samom ulazu u salu/Hotel.

Uz moderiranje specijalistkinje infektologije dr. Eldire Hadžić, svoja iskustva su prenijeli zdravstveni menadžeri, ali i specijalisti doktori infektologije, opće interne medicine, reanimatologije, mikrobiologije sa parazitologijom, epidemiologije, opće hirurgije, ginekologije i akušerstva…

Jedna od učesnica skupa je bila i spec. obiteljske/porodične medicine dr. Selvedina Sarajlić-Spahić, koja je nakon višegodišnjeg uspješnog vođenja Doma zdravlja, sada na poziciji načelnice Službe za Promociju zdravlja i kvalitet u zdravstvu u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane.

Back To Top