skip to Main Content

Služba za školsku higijenu INZ-a na Ljetnoj školi Medicinskog fakulteta UNZE

Služba za školsku higijenu INZ-a učestvuje na Ljetnoj školi koju organizira Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici, studijski program Zdravstvena njega. Ljetna škola organizuje se već nekoliko godina, a tema je “Zdravo starenje – izazovi na zapadnom Balkanu” (Summer School „Healthy Ageing Challenges in Western Balkans“).

Glavni cilj Ljetne škole je povezati profesionalce iz oblasti zdravstvene zaštite, kao i drugih sektora društva, koji su u okviru svog redovnog posla usmjereni na podršku zdravom starenju. Ovo podrazumijeva široki pristup u kontekstu da starenje počinje čak od samog rođenja. Ljetna škola traje od 19.06 do 23.06.2023. godine na Medicinskom fakultetu u Zenici. Gosti profesori i studenti dolaze iz evropskih zemalja, Nizozemske, Belgije, Grčke, Portugala, te sa univerziteta iz cijele BiH.

Danas su načelnik Službe za školsku higijenu, kao i svi zaposlenici Službe, u okviru agende, imali priliku prezentirati način rada i rezultate Službe, što je naišlo na veliko odobravanje i interesovanje svih prisutnih.

Na Ljetnoj školi učestvovali su još direktor i predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije za BiH, predstavnik Federalnog ministarstva zdravstva dr. Goran Čerkez, ministrica Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Draženka Subašić, rektor, prorektori, dekani i prodekani fakulteta Univerziteta u Zenici, direktori i predstavnici zdravstvenih i drugih ustanova itd.

Studijskom programu Zdravstvena njega Medicinskog fakulteta u Zenici želimo uspjeh u nastavku održavanja Ljetne škole i zahvaljujemo se na prilici za učešće.

Back To Top