skip to Main Content

Seminar “Novi standard za kompetentnost laboratorija ”

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je organizator seminara  “Novi standard za kompetentnost laboratorija ” (ISO/IEC 17025:2017)”​ koji će biti održan u Hotelu Zenica u Zenici, u utorak 03. jula od 9 sati. ​​Organizator skupa je Institut, a predavači na skupu su zvaničnici Evropskog Centra za Laboratorijsku izvrsnost (European Centre for Laboratory Excellence)

Povod: Objavljeno je novo izdanje međunarodne norme ISO/IEC 17025, koja propisuje zahtjeve za osposobljenost laboratorija. Ovaj je seminar osmišljen da uputi polaznike u glavne promjene u normi ISO/IEC 17025:2017, predloži neke praktične savjete za primjenu te uputi polaznike kako planirati i uspješno prijeći sa staroga na novo izdanje.

Seminar je u prvom redu namijenjen osoblju akreditiranih laboratorija koje je odgovorno za primjenu i održavanje njihovog sistema upravljanja. Također, on će biti koristan i voditeljima laboratorija, internim auditorima u laboratoriju i svima ostalima koji su uključeni u laboratorijske aktivnosti, a žele saznati koje su razlike između staroga i novoga izdanja norme ISO/IEC 17025 te kako prijeći s jedne norme na drugu.

Predviđena je registracija učesnika od 8.30 do 9 sati, a uvodni dio izlaganja od 9 do 10.30. Skup traje do poslijepodnevnih sati.

​Institut za zdravlje i sigurnost hrane

Back To Top