skip to Main Content

Seminar: Kvalitet ambijentalnog zraka u dokumentima i praksi Evropske Unije – Hotel Zenica – srijeda u 10 sati

Služba za zdravstvenu ekologiju i higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizira u srijedu 5. juna povodom Svjetskog dana zaštite okoliša seminar “Kvalitet ambijentalnog zraka u dokumentima i praksi Evropske Unije”.

Mjesto održavanja: Hotel “Zenica” Zenica. Početak 10.00 sati.

Seminaru će prisustvovati predstavnici ministarstava zdravstva, privrede, vodoprivrede, šumarstva i zaštite okoliša; zaposlenici higijensko-epidemioloških službi domova zdravlja i zavoda za javno zdravstvo; eko-inspektori, sanitarni i komunalni inspektori; predstavnici lokalnih organa vlasti, nevladinih udruženja i drugih zainteresovanih subjekata.

Nakon uvodnog obraćanja prof.dr.Smajila Durmiševića, o Međunarodnom danu zaštite okoliša u 2019. govoriti će Melita Lelić, BA, da bi potom o trendovima kretanja kvaliteta zraka izlaganje imao dr. Jasmin Durmišević.

Na temu “Kvalitet ambijentalnog zraka u dokumentima i praksi Evropske Unije” govoriti će gost-predavač Martin Tais, dipl. fizičar, ekspert za klimatske promjene. Na kraju skupa, uz završna obraćanja, planirana je podjela certifikata.

Pozivamo vas da prisustvujete ovom skupu, te time date podršku aktivnostima INZ za promociji zdravlja i prevenciji bolesti.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Back To Top