skip to Main Content

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST : Danas počinje preventivna sistematska deratizacija-proljetna faza 2016.godine.

Ovim putem želimo Vas informisati da akcija proljetne faze preventivne sistematske deratizacije za 2016. godinu na području Zeničko-dobojskog kantona, počinje 14.06. i traje do 14.07.2016. godine.

U skladu s ovlaštenjima datim od strane nadležnih institucija vlasti akciju će organizovati i sprovesti JU Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Cilj ove akcije je smanjenje broja glodara na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području Kantona.

 

Ova akcija se sprovodi postavljanjem trovne mase na javne površine, obale rijeka, u kanalizacione šahtove, zajedničke prostorije stambenih zgrada, deponije čvrstih otpadaka, ugostiteljske, trgovačke, skladišne i privredne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

 

Deratizacija se sprovodi savremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodara, a postavljeni mamci u kutijama označeni su sa oznakom OTROV, pa apelujemo na građanstvo da otrove ne diraju i ne pomjeraju sa postavljenih lokacija.

 

Pozivamo sve subjekte na saradnju pri izvođenju preventivne akcije, kako bi bila provedena što kvalitetnije, te kako bi postigli očekivani efekat i povoljnu epidemiološku situaciju na našem Kantonu i time zaštitili zdravlje stanovništva.

 

Za sve dodatne informacije stojimo Vam na raspolaganju.

Kontakt:

  • 032 448 001
  • 032 448 021

S poštovanjem.

Back To Top