skip to Main Content

Rad stručnjaka INZ-a među pet najbolje ocijenjenih na Kongresu nutricionizma i dijetetike u Zagrebu

Naučno-stručni skup iz područja nutricionizma i dijetetike održan je proteklog vikenda u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Na jednom mjestu se okupilo više od 250 sudionika iz regije i svijeta kako bi se omogućila interdisciplinarna razmjena znanja i aktuelnih trendova u nutricionizmu i srodnim naukama.

Kongres organizira Hrvatski savez nutricionista u suradnji s Udruženjem za primijenjeni nutricionizam u Bosni i Hercegovini, Savezom evropskih društava za nutricionizam (FENS) i Udrugom studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta PROBION.

Rad pod nazivom „Multidisciplinary public health intervention aimed at reducing health risk factors among employees of public institutions in the City of Zenica“ (Multidisciplinarna javnozdravstvena intervencija usmjerena na smanjenje faktora zdravstvenog rizika među zaposlenima u javnim ustanovama Grada Zenice) čiji su autori zaposlenici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica Maja Jonjić-Trifković, Selvedina Sarajlić- Spahić, Elma Kuduzović, Jasmin Durmišević, Sead Begagić i Alma Gladan je među pet (5) najbolje ocijenjenih sažetaka od strane naučnog odbora.

Osim nutricionista, Kongres je okupio i stručnjake iz drugih grana nauka – medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije i psihologije. Uz naučno-stručni dio, Kongres je bio ispunjen brojnim prilikama za međusobno upoznavanje i povezivanje stručnjaka

Usmeno izlaganje rada na samom Kongresu je vršila Maja Jonjić Trifković, magistrica nutricionizma u INZ, a naš institut je, uz nju, na Kongresu predstavljala i rukovoditeljica Odjeljenja za promociju zdravlja dr.spec. Elma Kuduzović.

INZ

Back To Top