skip to Main Content

Poštovani predstavnici medija, kao izraz našeg javnog i otvorenog djelovanja, transparentnost je temeljni postulat naše komunikacije s klijentima, poslovnim partnerima, i cjelokupnom javnošću. Zato rado komuniciramo sa medijima i svim drugim organizacijama i pojedincima zainteresovanim za naš rad.

Rad Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) je javan i prema važećim zakonima obavezni smo da svoje odluke i aktivnosti učinimo dostupnim širokoj javnosti. Ono što mediji i javnost razumiju i treba da poštujud a nam je PRIORITET ipak zaštita identiteta i privatnosti pacijenta.

Time je određen i odnos prema medijima i javnosti, pa se u tom pravcu neprestano ulaže trud da se olakša i pristup informacijama i njihov plasman prema krajnjim korisnicima.

Zahtjevi i upiti za za izvještavanje o aktivnosti, temama i pitanjima iz domena rada Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dostavljaju se isključivo posredstvom elektronske pošte na adresu [email protected].

TELEFON za kontakt je 032 / 448 – 010, alternativno – centrala 032 / 448 – 001

Pri tome je poželjno da se poštuje princip da se email uputi na sljedeći način:

– Adresa pošiljaoca da bude službeni email medija, a ne privatni, javni račun (poput Gmaila, Hotmaila i sl.)

– U subjektu emaila bude navedena tema interesa

– U “tijelu” poruke bude navedeni, između ostalih, sljedeći podaci:

*naziv medija, ime autora, odnosno novinara/urednika koji upućuje zahtjev,

*konkretna tema i upit, sa svim raspoloživim detaljima koji interesuju medij,

*informacija da li je eventualno poželjno ili neophodno audio/video/foto snimanje određenog procesa, objekta, unutrašnjosti ili osobe iz INZ,

*koji su “deadline” termini za izradu priloga, odnosno krajnji rok za pripremu, realizaciju i emitovanje priloga,

*da li je moguće nakon emitovanja dobiti link ili kopiju objavljenog priloga, kao i

*kontakt osoba, podaci i telefon/email osobe koja je ovlaštena i u stanju odgovoriti na naše eventualne nedoumice, upite ili termine za pripremanje odgovora na medijski upit.

Slanjem upita mediji prihvataju mogućnost da zbog zaštite interesa javnosti, pacijenata ili zdravstvenog kadra, kao i aktuelnih procesa, određene informacije, dio njih ili cijele, budu u određenom trenutku privremeno reducirane ili uskraćene.

Institut će u najboljoj namjeri pružiti sve trenutno raspoložive kadrovske, tehničke i materijalne uvjete za pripremanje novinarskog priloga. Molimo vas da sve eventualne nedoumice, primjedbe, intervencije ili sugestije uputite na:

email  [email protected]

ili pismeno na adresu Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, za Upravu-PRESS – Fra Ivana Jukića 2, 72.000 Zenica, BIH

Proces izvještavanja

Odnosi s javnošću INZ će redovno distribuirati sve relevantne informacije iz domena rada putem oficijelne internet stranice ili putem Facebook profila INZ. Značajan dio informacija novinarima i medijima se dostavlja elektronskom poštom, a dostupan je i na službenoj web-stranici INZ. Informacije koje iz objektivnih okolnosti su postavljene isključivo na web ili Facebook stranici su također, kao i svi ostali materijali koji su vlasništvo INZ, na raspolaganju medijima. Tekstovi, informacije i dokumenti “trećih lica” koji su kao takvi navedeni, njihovo su vlasništvo, te INZ ne snosi odgovornost za njih, niti mogućnost da odobri njihovo korištenje.

Back To Top