skip to Main Content

PRESS Kantonalnog štaba CZ i Kriznog štaba za praćenje Covid-19 Ministarstva zdravstva ZDK

Kantonalni štab civilne zaštite i Krizni štab za praćenje novog koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, održali su zajednički sastanak na kojem je analizirana situacija nakon što je jučer otkrivena zaraza koronavirusom kod jednog pacijenta u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ).
 
ZDK je, kako je istakao direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica Senad Huseinagić, dobio dodatnih 1.700 testova za testiranje na Covid-19.
 
“Testiranje će se raditi onako kako struka kaže. Struka će odlučivati o tome ko i kada se testira. Najgore što nam se sada može desiti da preuranjeno uradimo testiranje pa da dobijemo lažan nalaz”, upozorio je Huseinagić, koji je napomenuo i kako je skoro 5.000 ljudi pod zdravstvenim nadzorom te da je to zahtjevan posao za sve strukture uključene u borbu protiv pandemije koronavirusa.

PRESS konferencija Kantonalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba za praćenje novog koronavirusa Ministarstva zdravstva ZDK

Kantonalni štab civilne zaštite i Krizni štab za praćenje novog koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, održali su zajednički sastanak na kojem je analizirana situacija nakon što je jučer otkrivena zaraza koronavirusom kod jednog pacijenta u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ).Više na https://inz.ba/video-press-konferencija-kantonalnog-staba-civilne-zastite-i-kriznog-staba-za-pracenje-novog-koronavirusa-ministarstva-zdravstva-zdk/

Gepostet von Institut za zdravlje i sigurnost hrane am Sonntag, 29. März 2020

Back To Top