skip to Main Content

Premijer i ministar zdravstva u posjeti INZ-u

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar zdravstva u Vladi ZDK Dragoljub Brenjo posjetili su u srijedu  laboratorije Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, te se susreli sa čelnim ljudima ove institucije.
Oni su posjetili laboratorij za kontrolu prehrambenih namirnica, a potom i laboratorij za ispitivanje zaraznih bolesti kod životinja.
Povod za posjetu i dodatni interesi su bili okončani poslovi na  rekonstruisanju laboratorija Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.
Takoder, nedavno je Mikrobiološki laboratorij Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica uspješno prošao audit Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine (BATA), državne institucije koja vrši akreditiranje tijela za ocjenjivanje usklađenosti u Bosni i Hercegovini (BiH).
Veoma sam zadovoljan viđenim, a moje mišljenje dijeli i ministar Brenjo. Rukovodstvo i zaposlenici Instituta za zdravlje su ispunili naša očekivanja i opravdali uložena sredstva na najbolji način. Danas upravljaju modernim laboratorijima koji imaju potrebne certifikate i mogu pružiti privredi, drustvu i građanima najbolju moguću uslugu i zaštitu, rekao je nakon posjete premijer Galijašević.
Direktor INZ-a Senad Huseinagić zahvalio je na opredjeljenju Vlade ZDK da podrži planove i projekte stručnjaka INZ-a koji u narednom periodu mogu i trebaju rezultirati sveobuhvatnošću i međunarodno certificiranim nivoom pruzanja usluge u zaštiti zdravlja građana ZDK ali i cijele države.
INZ.BA
Back To Top