skip to Main Content

Predstavnici INZ-a na otvaranju SHF 2019.

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane boravili su danas na SHF – Sarajevo Halal Fair 2019. Sajmu industrije, proizvoda i firmi sa internacionalnim halal certifikatom.

SHF 2019. se održava u Centru Skenderija u Sarajevu od danas do subote, a organizatori Sajma su Bosna Bank International, Islamic Development Bank Group (IsDB) i IsDB Group Business Forum THIQAH, uz podršku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, te Udruženja halal-industrije koje djeluje pri Privrednoj Komori FBiH. Ovogodišnja manifestacija održava se pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Šefika Džaferovića.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica su predstavljali rukovoditelj Veterinarskog zavoda INZ-a Muhamed Gladan, menadžer za kvalitet INZ-a Benjamin Čaušević i rukovoditelj odjeljenja za prodaju, marketing, plan i analizu INZ-a Edin Fetić. Oni su na sajmu razgovarali sa čelnim ljudima Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH, koje je predvodio direktor Damir Alihodžić.

Također, obavljani su razgovori sa više proizvođača, kompanija i institucija, koje su imale svoje predstavnike na sajmu.

Back To Top