skip to Main Content

Predstavnici INZ-a na Kongresu medicinskih sestara i tehničara u FBiH sa četiri stručna rada

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica učestvuju ovog vikenda na Prvom kongresu medicinskih sestara i tehničara u FBiH, sa međunarodnim učešćem, održanom u Tuzli.

Kongres organizuje Udruženje medicinskih sestara i tehničara u FBiH i traje tri dana, od petka 06., do nedjelje 08. decembra. Na Kongresu se moze čuti veliki broj kvalitetnih oralnih i poster prezentacija iz sestrinske profesije i djelokruga zdravstvenih nauka, kao i nekoliko radova zdravstvenih saradnika.

Na kongresu su predstavnici Službe za školsku higijenu  doc. dr. sc. Nino Hasanica, Sead Begagić, dipl. ing. informatike, Amela Zukić, MA i Mubera Ibrahimović, MA, koji INZ i Službu predstavljaju sa četiri rada iz oblasti javnog zdravstva: “Sestro, a otkud Vi u javnom zdravstvu?”, “Informatičar kao zdravstveni saradnik u naučno-istraživačkom radu medicinske sestre”, “Povećanje sigurnosti u školama saradnjom policije u zajednici i javnozdravstvenih radnika” i “Rano otkrivanje poremećaja lokomotornog sistema kod srednjoškolaca”.

I na ovom naučno-stručnom skupu javno zdravstvo, Služba i INZ su predstavljeni u najboljem svijetlu. Kako ističu, posebno zadovoljstvo bilo je raditi i družiti se sa predstavnicima školske higijene iz Zavoda za javno zdravstvo Tuzla, kao i kolegama iz drugih zdravstvenih ustanova, kako iz Zenice tako i iz cijele BiH, Makedonije, Srbije i drugih država.

Back To Top