skip to Main Content

Predstavnici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane posjetili Agenciju za sigurnost hrane BiH

Prim. dr Senad Huseinagić, direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i mr.sci. Muhamed Gladan, rukovodilac Veterinarskog zavoda, boravili su u zvaničnoj posjeti Agenciji za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine gdje su održali sastanak s dr.sci. Džemilom Hajrićem, direktorom Agencije i saradnicima.

Razgovarano je o dosadašnjoj saradnji Agencije i Instituta, a predstavnici dviju institucija razmijenili su mišljenja o mogućnostima provođenja zajedničkih aktivnosti iz oblasti sigurnosti hrane u predstojećem periodu. Ocijenjeno je da je potrebno nastaviti razvijati saradnju dviju institucija koje imaju veoma značajne stručne i naučno-istraživačke kapacitete.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je član Mreže organizacija u oblasti sigurnosti hrane i hrane za životinje u Bosni i Hercegovini koju je Agencija za sigurnost hrane BiH formirala za potrebe realizacije zadataka i projekata delegiranih i/ili finansiranih od strane međunarodnih organizacija među kojima su Evropska agencija za sigurnost hrane (EFSA), Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) te druge međunarodne organizacije iz oblasti sigurnosti hrane i hrane za životinje, saopćila je FSA BiH.

Back To Top