skip to Main Content

Predstavnice INZ na sastanku Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope (SEEHN)

Predstavnice Službe za školsku higijenu INZ-a učestvuju na dvodnevnom tematskom sastanku Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope (SEEHN) u Banja Luci

U periodu 21.-23. maj 2024. godine predstavnici Federalnog Ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, Ministarstva civilnih poslova BiH, predstavnici zemalja članica Mreže, Svjetske zdravstvene organizacije, Projekta jačanja sestrinstva u BiH, te zdravstvenih ustanova iz naše zemlje i regiona učestvuju na dvodnevnom tematskom sastanku Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope (SEEHN).

Prioriteti su jačanje sestrinstva u Jugoistočnoj Evropi, mapa puta Regionalnog razvojnog centra za sestrinstvo, te razmjena iskustava s ciljem poboljšanja stanja u sestrinstvu u regiji, ali i šire.

Projekat „Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini – ProSes“, od 2012. godine, pruža intenzivnu podršku partnerima iz zdravstvenog i obrazovnog sistema u oblastima vezanim za sestrinstvo, kao što su uspostavljanje regulatornih mehanizama, standardizacija sestrinskih usluga, širenje modela sestrinstva u zajednici, edukacija medicinskih sestara/tehničara i osnaživanje sestrinske profesije.

INZ i Službu za školsku higijenu predstavljale su zaposlenice Azra Husković, Maja Zatagić i Senita Turkić.
Back To Top