skip to Main Content

Svjetska sedmica dojenja ” Hvala ti mama” – INZ.BA

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kontinuirano promoviše značaj dojenja, a s ciljem podizanja svijesti, unaprijeđenja i pružanja podrške majkama koje doje svoju djecu.

Svjetska asocijacija za promociju dojenja (WABA) je 1992. godine prvu sedmicu u mjesecu avgustu proglasila Svjetskom sedmicom dojenja s ciljem podizanja svijesti, unaprijeđenja i podrške dojenju.

Dоjenje predstavlja hranjenje bebe isključivо majčinim mlijekоm tоkоm prvih šest mjeseci živоta, bez dоdataka vоde, čaja, sоkоva, adaptiranоg mlijeka i čvrste hrane.

Istraživanja pokazuju da je 15,6 posto djece do šest mjeseci isključivo dojeno u Federaciji BiH.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica povodom obilježavanja Svjetske sedmice dojenja organizuje interaktivno predavanje  u četvrtak, 10.08.2017. godine s početkom u 18:00 sati, u hotelu Zenica.

Uz opušten razgovor buduće mame i dojilje mogu otvoreno razgovarati o dojenju, podijeliti svoje radosti, uspjehe, strahove, iskustva i očekivanja, te pružiti podršku drugim majkama da ustraju u dojenju.

Ovo je također prilika da dobijete odgovore na svoja pitanja i nedoumice oko dojenja od kvalifikovane vršnjačke savjetnice za dojenje i da dobijete pomoć za konkretne probleme u dojenju.

Ako ste trudnica koja želi dojiti nakon poroda, majka koja ima poteškoća sa dojenjem/izdajanjem i želi ih prevazići ili majka koja doji bez problema i želi drugim ženama pomoći svojim iskustvom – ovo je pravo mjesto za Vas!

Uvodna izlaganja održat će:

Mr. med. sci. Jasmin Hodžić (koordinator projekta  „Bolnica-prijatelj beba“)

Adisa Hotić (IBCLC – internacionalno certificirana savjetnica za dojenje i laktaciju, babica, diplomirana medicinska sestra,

savjetnica u Facebook grupi Dojenje je IN)

Ulaz na događaj je besplatan, a sve goste očekuju pokloni (marama za dojenje i brošura sa informacijama o prednostima dojenja te savjetima za lakše dojenje)

INZ.BA
Back To Top