skip to Main Content

POZIV-Svjetski dan borbe protiv malignih melanoma

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica povodom Svjetskog dana borbe protiv malignih melanoma kože organizuje zdravstveno promotivni štand u holu Shopping centra Džananović u četvrtak,  01.06.2017. godine, od 10:00 do 12.00 sati.

 Svi prisutni će imati priliku da razgovaraju i posavjetuju se sa dermatologom.

Aktivnosti će se priključiti i djeca Vrtića Radost JU za predškolski odgoj i obrazovanje Zenica kojima će se kroz interaktivnu radionicu prezentovati specifičnosti djelovanja sunca na dječiju kožu, mogućim negativnim posljedicama i pravilima ponašanja tokom izlaganja suncu. Još jednom bi istakli da je preventiva najbitnija za budućnost i da djecu treba učiti odgovornom ponašanju prema zdravlju od najranijih dana.

 Svim prisutnima će biti dostupan zdravstveno promotivni materijal sa detaljnim informacijama o faktorima rizika za pojavu karcinoma kože, samopregledu – na koje promjene treba obratiti pažnju, preventivnim mjerama zaštite, kao i pravilnom korištenju preparata za zaštitu od sunca.

POZIVAMO VAS DA NAM SE PRIDRUŽITE U HOLU SHOPPING CENTRA DŽANANOVIĆ, SUTRA OD 10 DO 12 SATI  – izjave za medije biće moguće dobiti neposredno prije, te ovisno o redoslijedu aktivnosti, tokom ili nakon programa.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane

Back To Top