skip to Main Content

Potpisani ugovori: INZ će realizirati dva projekta iz Javnog poziva Federalnog ministarstva zdravlja

Potpisani ugovori: INZ će realizirati dva projekta iz Javnog poziva Federalnog ministarstva zdravlja – Federalno ministarstvo zdravlja potpisalo je danas u Zenici 14 ugovora sa subjekatima iz Zenice, javnim ustanovama, sportskim kolektivima i nevladinim sektorom, koji su konkurisali uokviru aktivnosti “za dodjelu malih grantova za male projekte zasnovane na dokazima” u okviru projekta “Smanjenje riziko faktora za zdravlje stanovništva BiH”, odnosno njene komponente “Mobilizacija zajednice”.

Ukupna vrijednost podrške za projekte koji će biti realizirani u Zenici iznosi 225.040 KM.

Pomoćnica federalnog ministra zdravstva Vildana Doder istakla je kako im je drago što su svi projekti izuzetno korisni, te odlično pripremljeni.

– Trudili smo se da ispunimo sve kriterije tokom evaluacije, te da izvršimo procjenu na način kako ste vi i ponudili kroz vaše projekte – kazala je Doder, koja je napomenula kako se pet od ovih 14 projekata odnosi na fizičku aktivnost stanovništva, tri na projekte koji će se baviti problematikom alkohola, četiri faktorima rizika ishrane i dva projekta faktorima rizika pušenja.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica je uokviru Javnog poziva aplicirao, te dobio sredstva za dva projekta, “Aktivne zgrade” i “Zdrave navike za zdrave radnike”. Direktor Instituta, prim.dr. Senad Huseinagić danas je u ime naše institucije, potpisao ugovor sa federalnim Ministarstvom, kojim su precizirani detalji realizacije oba projekta, koji će će biti realizirani u naredna dva i po mjeseca. Više detalja o realizaciji biće poznato uskoro.

Back To Top