skip to Main Content

Potpisan Ugovor o sufinansiranju projekta “Za bolju eko kulturu građana”

U sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona danas je potpisan ugovor o realizaciji projekta iz oblasti zaštite okoliša – LOT 3 između Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša i Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ), jednog od korisnika koji su odabrani putem javnog poziva.

Uokviru LOT-a 3, odobren je ukupno 71 projekt podizanja svijesti o okolišu u iznosu od 81.500 KM, a korisnici su nevladine organizacije, udruženja građana, javne i obrazovne institucije, te mediji.

Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša, čestitao je na spremnosti i odlučnosti da se realizuje ovaj i slični projekti, te istakao da je ovo drugi javni poziv za finansiranje projekata podizanja svijesti o zaštiti prirode i ekološki prihvatljivog ponašanja, koji je realizovan u toku ove godine.

U ime direktora INZ prim.dr. Senada Huseinagića, potpis na ugovor o realizaciji projekta je stavio Safet Kubat, stručni saradnik za zdravstvenu ekologiju u Službi za zdravstvenu ekologiju i higijenu, inače projekt-menadžer odobrenog projekta “Za bolju eko kulturu građana”.

Back To Top