skip to Main Content

Potpisan Sporazum o saradnji Medicinske škole Zenica i INZ

Direktorica Medicinske škole Zenica Nedžada Alispahić i direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica dr. Senad Huseinagić potpisali su u sjedištu Instituta Sporaztum o međusobnoj saradnji, realizaciji projekata i stručno-tehničkoj saradnji i pomoći Instituta.

Odranije Institut ima odličnu saradnju sa ovom školom, ali i drugim obrazovnim institutcijama u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu. Odnedavno su pokrenute i aktivnosti da INZ bude pridružena članica Univeerziteta Zenica, što će pozicionirati ovu instituciju kao lidera u naučno-nastavnoj bazi za mnoge aktivnosti.

U višegodišnjoj saradnji Medicinske škole i INZ-a ističu se zajednički projekti na promociji zdravlja, edukacija i obuka učenika, a novopotpisani Sporazum biće prilika da zajednički angažman bude sveobuhvatniji.

Sporazume slične ovom do sada je INZ potpisao sa Crvenim križem ZDK, te općinama Kakanj, Vareš, Doboj Jug i Usora, a očekuje se da će taj primjer slijediti i druge općine i gradovi, te institucija od zajedničkog interesa u ZDK.

Back To Top