skip to Main Content

Posjete: Direktorica Fondacije “Out of Area” Anee Cosse u posjeti INZ-u

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica posjetile su direktorica Fondacije “Out of Area” Anee Cosse iz holandskog grada Tilburga i koordinatorica Fondacije za BiH Nina Orman. Tokom posjete INZ-u domaćini su im bili zaposlenici Službe za školsku higijenu.

U prethodnom periodu holandski studenti sa kojima radi ova Fondacija su u nekoliko navrata boravili u Institutu, te se oduševili prezentiranim aktivnostima. „Out of area“ godišnje realizira 35 aktivnosti, od posjeta institucijama do uređenja prostora predškolskih ili školskih ustanova u više država. Članovi holandske Fondacije su istakli da uglavnom u BiH dobijaju informacije o problemima ili zahtjeve za pomoć, dok su u INZ-u zatekli uvjete i aktivnosti koje su na nivou onog što imaju u svojoj državi, pa su željeli da obnove i prošire kontakt i saradnju.

Razgovaralo se o našem viđenju opremljenosti škola, kao i načinima da članovi Fondacije dobiju što objektivniji presjek stvarnog stanja u školama. Veoma su zainteresovani za kreiranje zajedničkih projekata što će se u narednom periodu pokušati konkretizirati.

Back To Top