skip to Main Content

Otvoren “Centra za sigurnost i kvalitetu hrane” uokviru Zavoda “Andrija Štampar”

Povodom obilježavanja Dana Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ,,Dr. Andrija Štampar” Zagreb, svečanog otvorenja Centra za sigurnost i kvalitetu hrane, te završne konferencije “Centar za sigurnost i kvalitetu hrane” danas su u Zagrebu (Hrvatska) boravili dr. Senad Huseinagić, direktor Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) i rukovoditelj Veterinarskog zavoda INZ-a Muhamed Gladan.

U saradnji s njihovin partnerom Sveučilištem u Zagrebu Agronomskim fakulteton, otvorili su Centar za sigurnost i kvalitetu hrane.

Projekt je sufinanciran od strane Europske unije preko Europskog fonda za regionalni razvoj, a njegova ukupna vrijednost iznosi gotovo 90 miliona kuna. Svečano otvorenje uveličao je prigodan program s počasnim govornicima među kojima su bili Marija Vučković, ministrica poljoprivrede, Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, Joško Klisović, predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Dragan Jelić, v.d. ditektora Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, prof. prim. dr. sc. Branko Kolarić, dr. med., ditektor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ te prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt će uveliko doprinijeti kvaliteti života građana, kao i povećanju njihovog životnog standarda i kvalitete hrane koju konzumiraju.

Samom svečanom otvorenju prethodila je istoimena konferencija koja je okupila sve cijenjene stručnjake koji su svojim radom i trudom omogućili realizaciju projekta Centra za sigurnost i kvalitetu hrane.

Neophodno je istaći da je Zavod “Andrija Štampar” partnerski Zavod našem INZ-u, sa kojim sarađuje u više oblasti već nekoliko godina, te zajedno organizujemo niz značajnih međunarodnih skupova.

Back To Top