skip to Main Content

Općine Zavidovići, Maglaj, Centar Sarajevo, Ilidža i Ilijaš potvrdile saradnju u 2019. godini

Predstavnici općina Zavidovići i Maglaj potpisali su u četvrtak Memorandum i Sporazum o saradnji u projektu “Čista rijeka Bosna” za 2019. godinu. Iskazano je zadovoljstvo učešćem u projektu i opredjeljenosti za uspostavljanje kontinuiteta aktivnosti razvoja ekološke svijesti i napretka ekološko-turističkog stanja u dolini rijeke Bosne.

Prethodno, Potpisan je Memorandum o nastavku saradnje glavnih partnera na projektu “Čista Rijeka Bosna”. Dr. Senad Huseinagić, Direktor Instituta za zdravlje Zenica i projekt menadžer Organizacije “Rotor” Doboj Siniša Mitrović potpisali su Memorandum o saradnji u 2019. godini i podržali zajedničke aktivnosti na zaštiti životne sredine i poboljšanju turističkog imidža na području doline rijeke Bosne.

Kroz uspostavu Akcione grupe na nivou sliva i njenih segmenata u partnerskim lokalnim zajednicama, djelovaće se organizovanije u pravcu jačanja ekološke svijesti stanovništva, čistijeg područja uz rijeku i glavnu saobraćajnicu, kao i turističke valorizacije područja.

Također, ranije ove sedmice, predstavnici partnerske grupe projekta „Čista rijeka Bosna“ potpisali su sporazume o nastavku saradnje sa tri općine u Kantonu Sarajevo, Ilidža, Centar i Ilijaš.

Implementator “Rotor”, organizacija za razvoj turizma Regije Doboj, glavni partner Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i 13 lokalnih zajednica u slivu rijeke Bosne Ilidža, Centar Sarajevo, Ilijaš, Visoko, Kakanj, Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Doboj Jug, Doboj, Modriča i Šamac su partneri u ovom projektu.

Više o projektu “Čista rijeka Bosna” saznajte OVDJE.

Back To Top