skip to Main Content

Općina Zavidovići i INZ potpisali Sporazum o unapređenju saradnje

Načelnik Općine Zavidovići Hašim Mujanović primio je predstavnike Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, te sa njima razgovarao o proširenju saradnje lokalne administracije sa ovom institucijom.

– Drago mi je što sam bio domaćin predstavnicima Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica sa kojim inače imamo dugogodišnju saradnju. Predmet današnjeg sastanka je bilo potpisivanje Protokola o nastavku saradnje i u nekim novim oblastima, kao što je zaštita bilja, hrane, i drugih poslova u opisu INZ-a, istakao je načelnik Mujanović, izrazivši zadovoljstvo najavljenim novim projektnim aktivnostima INZ-a na ovom području.

Cilj svih aktivnosti je unaprjeđenje zdravlja građana Zeničko-dobojskog kantona, a razgovarano je i o potencijalnim novim projektima u saradnji sa federalnim Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, koji mogu rezultirati dobijanjem određenih novčanih sredstava za poticaje poljoprivrednoj proizvodnji.

– Općina Zavidovići obiluje brojnim resursima koji su predmet interesa, kontrole ili zaštite u nadležnosti ovog Instituta. Smatram da ovaj “tronožac” – Institut – Općina Zavidovići i viši nivoi vlasti sa našom lokalnom Agencijom za razvoj mogu polučiti rezultate sa kojima bi naši građani bili zadovoljni i sigurni, rekao je Mujanović.

Ovo je nastavak serije potpisivanja serije Sporazuma sa općinama i lokalnim administracijama na nivou Zeničko-dobojskog kantona. Cilj je da svaka lokalna zajednica “prepozna” u kojem pravcu može inicirati saradnju, edukaciju, predavanja, pružanje stručne pomoći, te pomogne svojim građanima osiguravši im besplatnu stručnu pomoć Instituta.

– Danas smo bili u Općini Zavidovići, gdje smo načelnika upoznali sa djelatnostima INZ-a i mogućnostima saradnje. ono što Institut može pružiti lokalnoj zajednici jeste da sve građane upozna i edukuje kako da sačuvaju svoje, zdravlje životinja koje eventualno uzgajaju, ali i svojih dobara. Ovdje ima potencijala za razvoj i primjenu onih djelatnosti koje Institut može da pruži, rekao je nakon sastanka menadžer za kvalitet INZ-a Benjamin Čaušević.

INZ

 

Back To Top