skip to Main Content

Obuka veterinarskih organizacija u oblasti nadzora kod subjekata u poslovanju sa hranom

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK organizirao je danas u Zenici edukaciju – obuku predstavnika veterinarskih organizacija u oblasti nadzora kod subjekata u poslovanju sa hranom za 2022. godinu.
Nakon pozdravne riječi rukovodioca Veterinarskog zavoda uokviru INZ-a Muhameda Gladana, na temu “Odgovornosti i ovlaštenja (zakonska regulativa) veterinarskih organizacija u nadzoru kod subjekata u poslovanju sa hranom”, govorio je Nermin Smajlagić, glavni federalni veterinarski inspektor.
U nastavku cjelodnevne edukacije, o temi “Značaj pravilnog uzimanja uzoraka kod subjekata u poslovanju sa hranom”, govorio je Benijamir Haurdić (INZ), a na temu “Epidemiologija bolesti prenosivih hranom životinjskog  porijekla” Davor Alagić (Veterinarski fakultet Sarajevo). Njegov kolega Kenan Čaklovica sa Veterinarskog fakulteta Sarajevo govorio ja na temu “Uloga veterinarskih organizacija u implementaciji HACCP-a i Planova samokontrole kod subjekata u poslovanju sa hranom”, da bi program bio završen temom “Uloga i značaj veterinarskih organizacija u pravilnom postupanju i zbrinjavanju animalnih nus-proizvoda i animalnog otpada”, koju je učesnicima predstavio Rusmir Goletić iz INZ.
Back To Top