skip to Main Content

O iskustvima INZ-a na Time&Space Meetingu u organizaciji Špica Systems

O iskustvima INZ-a na Time&Space Meetingu u organizaciji Špica Systems  – U organizaciji kompanije Špica Systems d.o.o. u Sarajevu se održava drugi Time&Space Meeting. Događaj je okupio postojeće i potencijalne kupce Špicinog Time&Space rješenja za evidenciju radnog vremena i kontrolu pristupa, ali i sve one koji su željeli saznati koji su to trendovi na tržištu IT rješenja u polju upravljanja ljudskim resursima.

Predstavnik Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) Fahrudin Salčinović učesnicima prezentovao studiju slučaja implementacije Time&Space rješenja u Institutu. Salčinović je kazao kako je INZ uvođenjem Time&Space-a dobio napredni sistem za upravljanje radnim vremenom, postignuto je i zadovoljstvo menadžmenta, uposlenika… Također, uspjeli su automatizovati i mnoge procese ali i postići usklađenost sa zakonskim propisima.

Direktor kompanije Špica Systems, Nedim Rizvanović kazao je kako Špica u okviru drugog Time&Space Meeting prezentira novosti iz novije verzije Time&Space-a, nove module, među kojima posebno naglašava modul dinamičkog planiranja koji je proistakao iz potreba kompanija čije je poslovanje postaje sve dinamičnije i zahtjeva opsežno planiranje raspoređivanja radne snage.

“Time&Space pomaže firmama u smislu da kompaniju posloži na pravilan način, jer mnoge firme njegovim uvođenjem tek shvate koliko procesa nisu imali dorečenih”, kazao je Rizvanović. Napomenuo je kako Špica u Sloveniji ove godine slavi 30 godina postojanja, dok je u BiH prisutna 15 godina.

“Rastom kompanije, raste i broj korisnika naših usluga i segment planiranja i kontrole radnog vremena sve više dobija na značaju naročito što se može prilagoditi modelima različitih kompanija i industrija”, kazao je Rizvanović.

U nastavku Time&Space Meetinga Erol Hujdur iz Špica Systems govorio je o Modulu Payroll Integration Framework – PIF (automatske pripreme obračuna plate).

O Automatizacija evidencija radnog vremena i obračuna plate kroz Time&Space i PANTHEON učesnicima Time&Space Meetinga govorio je Kenan Arnautović iz Datalaba BH, dok je Nedim Mehmedbašić iz Kantonalne uprava za inspekcijske poslove Sarajevo – Inspektor rada u nastavku govorio o zakonskom aspektu evidencije radnog vremena i specifike inspekcijskog nadzora.

O novom modulu Dynamic Scheduling (dinamičko planiranje rada) više govori Dragan Milutinović iz Špica International, dok je Modul Approval Workflow (Elektronsko odobrenje odsutnosti) predstavila Suada Štitkovac iz Špica Systems.

Studiju slučaja o obavljenoj instalaciji Time&Space u NLB banci predstavio je Dario Radošević & Zoran Jasak.

E. Ko./AKTA

Back To Top