skip to Main Content

Nutricionističko savjetovanje trudnica i dojilja – Kakanj – petak u 11.30 h

Vrijeme: Petak 30.09. 11.30 h
Lokacija: Sala Općinskog vijeća Kakanj
Predavači: magistrica nutricionizma Maja Jonjić Trifković i dr. Elma Kuduzović
Organizator: Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizuje interaktivno predavanje sa željom da se trudnicama i mladim mamama na jednom mjestu pruže sveobuhvatni savjeti i informacije, kao i podrška u posebnom razdoblju njihova života.

Predavanje će biti održano u petak, 30.09.2022. godine, u 11:30 sati u Kaknju, u sali Općinskog vijeća.

Uvodna izlaganja održati će magistrica nutricionizma Maja Jonjić-Trifković i dr. Elma Kuduzović, rukovoditeljica Odjeljenja za promociju zdravlja INZ-a.

Cilj predavanja je pružiti stručnu i praktičnu podršku trudnicama i dojiljama, kako bi na jednom mjestu uz razgovor dobile pouzdane  i stručne informacije.

Sa nutricionističkog aspekta prisutne će dobiti odgovor na najčešća pitanja kao što su poželjne namirnice tijekom tri tromjesečja i koliko se unos hrane količinski treba povećati, što se od namirnica nikako ne preporučuje konzumirati, kako izbalansirati prehranu kod mučnine, zatvora, visokog šećera i tlaka u trudnoći, kako optimizirati jelovnik za trudnice i dojilje koji će zadovoljiti potrebe i mame i bebe te kako uskladiti prehranu za dojenje i smanjenje kilograma kojem mnoge trudnice teže nakon određenog razdoblja.

Uz opušten razgovor buduće mame i dojilje moći će također otvoreno razgovarati o dojenju, podijeliti svoje radosti, uspjehe, strahove, iskustva i očekivanja, te pružiti podršku drugim majkama da ustraju u dojenju.

Buduće i mlade majke će kao dar sa skupa ponijeti praktične marame za dojenje i zdravstveno edukativni materijal.

INZ

Back To Top