skip to Main Content

Nakon Zenice, predavanje “Hvala mama” u Tešnju – subota u 12h – Opća biblioteka

Nakon uspješno održanog skupa u Zenici, Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica organizuje interaktivno predavanje “Hvala mama”, ovaj put u Tešnju, u prostoru Opće biblioteke, u subotu, 14. septembra u 12 sati.

Predavanje o značaju dojenja – Hvala mama – održavamo svake godine krajem ljeta, sa ciljem da promovišemo značaj dojenja, a s ciljem podizanja svijesti, unaprijeđenja i pružanja podrške majkama koje doje svoju djecu.

Dojenje predstavlja hranjenje bebe isključivо majčinim mlijekоm tоkоm prvih šest mjeseci živоta, bez dоdataka vоde, čaja, sоkоva, adaptiranоg mlijeka i čvrste hrane.

Uz opušten razgovor buduće mame i dojilje mogu otvoreno razgovarati o dojenju, podijeliti svoje radosti, uspjehe, strahove, iskustva i očekivanja, te pružiti podršku drugim majkama da ustraju u dojenju. Ovo je također prilika da dobiju odgovore na svoja pitanja i nedoumice oko dojenja od kvalifikovane vršnjačke savjetnice za dojenje i da dobiju pomoć za konkretne probleme u dojenju.

Poziv za prisustvo upućen je trudnicama koje žele dojiti nakon poroda, majkama koje imaju poteškoća sa dojenjem/izdajanjem i žele ih prevazići ili majkama koje doje bez problema i žele drugim ženama pomoći svojim iskustvom.

Uvodna izlaganja održat će:

med. sci. Jasmin Hodžić (koordinator projekta „Bolnica-prijatelj beba“)
Adisa Hotić (IBCLC – internacionalno certificirana savjetnica za dojenje i laktaciju, babica, diplomirana medicinska sestra, savjetnica u facebook grupi Dojenje je IN)

Ulaz na događaj je besplatan, a sve učesnice očekuju pokloni (marama za dojenje i brošura sa informacijama o prednostima dojenja, te savjetima za lakše dojenje).

OČEKUJEMO VAS!

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Back To Top