skip to Main Content

Najava: Plavi novembar – aktivnosti – utorak 21. i četvrtak 23. novembra

Članovi BoHeMSA LC Zenica u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Zenici i Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i ove godine organiziraju svoj prepoznatljivi i tradicionalni projekat “Plavi novembar”.

Cilj ovog projekta je podizanje svijesti o muškom zdravlju i prevenciji bolesti koje pogađaju mušku populaciju, sa naglaskom na karcinom testisa i prostate. Kampanja koja provodi na svjetskom nivou tokom aktivnosti sve veći akcenat stavlja i na temu mentalnog zdravlja muškaraca.

Povodom Plavog novembra ove godine realiziramo sljedeće aktivnosti:

21.11., od 10:00-13:00, štand u “Zenica City Centar”, gdje će studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici, građanima dijeliti edukativni materijal i razgovarati o važnosti prevencije karcinoma testisa i prostate.

23.11. s početkom od 10:00h, u Sali Kampusa Univerziteta u Zenici (Mašinski/Politehnički fakultet), održat će se tradicionalni turnir u malom nogometu za sve studente Univerziteta u Zenici, a za one najbolje smo pripremili vrijedne nagrade naših sponzora.

Prijava za turnir PREKO OVOG LINKA:

23.11. u periodu od 19:00 – 21:00h u Centru za mlade Zenica će se održati kviz “Hey man, can you tell?”, za studente Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Pozivamo vas da nam se pridružite u aktivnostima koje pripremamo za vas i na simboličan način obilježimo mjesec muškaraca!

Back To Top