skip to Main Content

“Jačanje sestrinstva u BiH“: Obilježen Međunarodni dan medicinskih sestara – tehničara

Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji s Fondacijom fami u okviru projekta „Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini“ obilježilo je danas (utorak) „Međunarodni dan medicinskih sestara – tehničara“ u hotelu Hills u Sarajevu.

Tim povodom su predstavnici Službe za školsku higijenu Instituta za zdravlje i sigurnost hrane učestvovali na konferenciji pod nazivom “Naše medicinske sestre-tehničari. Naša budućnost”.

Predstavnici Službe, Sanela Kaknjo, dipl.med. sestra i doc.dr Nino Hasanica su predstavili Službu kao primjer dobre sestrinske prakse u panel diskusiji zajedno sa predstavnicima drugih zdravstvenih institucija.

Od 2012. projekat „Jačanje sestrinstva u Bosni i Hercegovini“ pruža intenzivnu podršku partnerima iz zdravstvenog i obrazovnog sistema u oblastima vezanim za sestrinstvo, kao što su uspostavljanje regulatornih mehanizama, standardizacija sestrinskih usluga, širenjem modela sestrinstva u zajednici, edukacija medicinskih sestara – tehničara i osnaživanje sestrinske profesije.

 

 

Back To Top