skip to Main Content

INZ školama uputio “Izmjene i dopune Procedure za rad odgojno-obrazovnih ustanova – vodič za unapređenje biosigurnosti u kontekstu COVID-19”

Uoči početka nastave u ovom polugodištu, ekipe Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) posjetile su sve osnovne i srednje škole u Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) radi razgovora o biosigurnosnim mjerama i poteškoćama sa kojima se škole susreću.

Obavljeni su i prethodni telefonski razgovori sa većim brojem škola, te na osnovu aktuelne situacije u vezi sa COVID-19, školama su ove sedmice dostavljene “Izmjene i dopune Procedure za rad odgojno-obrazovnih ustanova – vodič za unapređenje biosigurnosti u kontekstu COVID-19”.

Cijeli tekst možete preuzeti KLIKOM OVDJE.

Također, školama je dostavljen i kratki uopćeni pregled najvažnijih zaključaka do kojih su zvaničnici INZ-a došli tokom i nakon posljednjih posjeta ustanovama u ZDK.

– Želimo iskoristiti priliku da vam/nam svima čestitamo na dosadašnjem doprinosu i naporima za smanjenje rizika za širenje COVID-19. I dalje vam stojimo na raspolaganju, navode iz INZ-a.

Back To Top