skip to Main Content

INZ: I Sabina Sidro u kampanji “Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test”

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica tokom cijele godine, u okviru svojih redovnih aktivnosti, provodi kampanju edukacije i prevencije karcinoma grlića maternice, pod univerzalnim sloganom – IZABERI ŽIVOT – POBIJEDI STID – URADI PAPA TEST

Cilj ovih aktivnosti je da se još jednom apeluje na žensku populaciju da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju, te u toku godine odvoje dan kada će posjetiti svog ljekara i uraditi kontrolni ginekološki pregled sa PAPA testom.

Među onima koji su bez razmišljanja podržali ovu kampanju je i Sabina Sidro, TV voditeljica, producentica, diplomirana glumica i književnica. Sabina, koja je rođena, živi i radi u Njemačkoj, bosansko-hercegovačkoj publici je poznata po serijalu intervjua sa poznatim osobama u regionu “Star in the Car” (Zvijezde u automobilu), koji je emitovan na N1 televiziji i društvenim mrežama.  Njeni gosti proteklih  mjeseci bili su popularni glumci, pjevači, humoristi, sportisti iz BiH i regiona. U Njemačkoj Sabina vodi web stranicu na kojoj promovira svoju domovinu BiH, ali i više TV projekata.

Kampanju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane su prethodno, prošle godine podržale glumice Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Faketa Salihbegović Avdagić, Snežana Vidović i Sabina Kulenović, a ove godine pop pjevačica Jelena Tomašević i TV voditelj Senad Hadžifejzović.

INZ poziva sve naše sugrađanke da najozbiljnije prihvate ovu poruku, te poslušaju savjete stručnjaka. Ne zaboravite – Izaberite život, pobijedite stid, uradite PAPA test.

U prilogu pogledajte video poruku Sabine Sidro:

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

Back To Top