skip to Main Content

INZ Predavanje o značaju dojenja – Hvala mama – Hotel Zenica – utorak u 17 sati

Dоjenje predstavlja hranjenje bebe isključivо majčinim mlijekоm tоkоm prvih šest mjeseci živоta, bez dоdataka vоde, čaja, sоkоva, adaptiranоg mlijeka i čvrste hrane. Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica kontinuirano kroz razne organizirane aktivnosti promoviše značaj dojenja, a s ciljem podizanja svijesti, unaprijeđenja i pružanja podrške majkama koje doje svoju djecu.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica na ovu temu organizuje interaktivno predavanje u utorak, 03.09.2019. godine s početkom u 17:00 sati, u hotelu Zenica. 

Uz opušten razgovor buduće mame i dojilje mogu otvoreno razgovarati o dojenju, podijeliti svoje radosti, uspjehe, strahove, iskustva i očekivanja, te pružiti podršku drugim majkama da ustraju u dojenju. Ovo je također prilika da dobijete odgovore na svoja pitanja i nedoumice oko dojenja od kvalifikovane vršnjačke savjetnice za dojenje i da dobijete pomoć za konkretne probleme u dojenju.

Ako ste trudnica koja želi dojiti nakon poroda, majka koja ima poteškoća sa dojenjem/izdajanjem i želi ih prevazići ili majka koja doji bez problema i želi drugim ženama pomoći svojim iskustvom – ovo je pravo mjesto za Vas!

Uvodna izlaganja održat će:

  • med. sci. Jasmin Hodžić (koordinator projekta „Bolnica-prijatelj beba“)
  • Adisa Hotić (IBCLC – internacionalno certificirana savjetnica za dojenje i laktaciju, babica, diplomirana medicinska sestra, savjetnica u facebook grupi Dojenje je IN)

Ulaz na događaj je besplatan, a sve goste očekuju pokloni (marama za dojenje i brošura sa informacijama o prednostima dojenja te savjetima za lakše dojenje).

Back To Top