skip to Main Content

INZ potpisao realizaciju dva projekta iz oblasti zaštite okoliša

Danas je u sjedištu Vlade Zeničko-dobojskog kantona obavljeno potpisivanje odabranih projekata u proceduri provođenja Javnog poziva za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša za 2019. godinu, a koji se odnose na projekte iz oblasti zaštite okoliša LOT 3.

Među korisnicima sredstava čiji projekti su odabrani u proceduri provodenja Javnog poziva, našao se i Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ). U ime INZ-a svoj potpis na dva Ugovora je stavio, u ime direktora Senada Huseinagića, zamjenik direktora INZ-a Muhamed Gladan, rukovoditelj Veterinarskog zavoda INZ-a.

Vlada ZDK i Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK, prihvatili su dva projekta INZ-a, i to:

– “Ekološki i veterinarsko-zdravstveni aspekti uticaja farmi peradi na okoliš i stanovništvo sa prijedlogom mjera za zaštitu okoliša i stanovništva”, te
– “Uticaj otpadnih voda na kvalitet riječnog vodotoka rijeke Bosne u ZDK”.

Ovim Javnim pozivom Ministarstva ukupno je odobreno 77 (sedamdeset sedam) projekata u ukupnom iznosu od 139.350,00 KM, a korisnici odobrenih sredstava su nevladine organizacije, udruženja građana, javne i obrazovne institucije, mediji….

 

Back To Top