skip to Main Content

INZ posjetili učenici Škole za obrazovanje osoba s poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica

Povodom pedeset petog rođendana škole, danas su Institut za zdravlje i sigurnost hrane posjetili učenici i predstavnici Škole za obrazovanje osoba s poteškoćama u psihofizičkom razvoju Zenica.

-Sa ponosom možemo reći da obilježavamo vrlo uspješnih 55 godina. Trenutno školu pohađa 50 učenika. Oni su podijeljeni u 12 odjeljenja prema godinama starosti i psiho-fizičkom stanju. Škola je počela sa radom 1967. godine i od tada konstantno odgaja i obrazuje učenike sa teškoćama u psiho-fizičkom razvoju. Naša ustanova je jedina škola u Zeničko-dobojskom kantonu u kojoj se vrši osnovno obrazovanje, za djecu sa teškoćama u razvoju.  Ove godine smo odlučili da promijenimo način proslave dana škole gdje smo pozivali goste u školu, te ove godine nekoliko naših učenike je išlo u goste kod nekoliko nama prijateljskih ustanova, institucija i organa uprave. Na ovaj način željeli smo da promovišemo školu, da se zahvalimo prijateljima na podršci koju nam pružaju i bez koje bi mnogo teže bilo sve, ističe Tarik Salčinović, direktor Škole.

Domaćini u INZ su bili Rukovoditelj Zavoda za javno zdravstvo u INZ dr. Fadil Šabović i načelnik Službe za školsku higijenu INZ-a Nino Hasanica.

Učenici su, osim našeg Instituta, posjetili i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, Pedagoški zavod Zenica, Vladu ZDK – Premijera, Komesara Uprave policije ZDK, – OŠ „MAK DIZDAR“  i „MEŠA SELIMOVIĆ“ Zenica, Bosansko narodno pozorište Zenica, Arcelor Mittal Zenica, NIPD „Naša riječ“ Srednju školu za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje Zenica, JU “Dom-porodica” i JU Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama ZDK.

Back To Top